Senior/Lead JavaScript Developer: Expert in SPA Frameworks

Solliciteer nu

Senior/Lead JavaScript Developer: Expert in SPA Frameworks


FULL-TIME · AMSTERDAM, UTRECHT, EINDHOVEN, DEN HAAG, ROTTERDAM

Jij gaat jezelf nog harder uitdagen, buiten de lijntjes tekenen en uit je comfortzone treden.

Wil jij met jouw elite JavaScript kennis bedrijven verder helpen en onderdeel zijn van complexe en uitdagende projecten? Houd jij ervan om de mouwen op te stropen en met de nieuwste technieken aan de slag te gaan zoals ReactJS Mobile, ES6/ES7, Ember & Angular2? Wil je graag meer leren van termen zoals Big Data, VR, Chatbots of Machine Learning? En wil jij daarnaast onder werktijd 4 uur per week kunnen besteden om een blog te schrijven, mee te doen met Hackathons, evenementen bezoeken, je kennis bij te werken of gewoon zelfstandig iets op te zetten?


Lees dan snel verder!

Wat je gaat doen

Je gaat jouw kennis inzetten om grote bedrijven en startups verder te helpen in hun (online) ambitie. Mooie klussen bij organisaties als Ziggo, Radio538, Sanoma, Alliander, Hema of startups als mrBOX.com, Huiswerk.af of MyHomebox.eu. Je gaat buiten de lijntjes tekenen, veel leren en nieuwe technieken ontdekken.

HeadFWD gaat dit jaar flink groeien en doet dat graag met jou. We zijn starters en ervaren ontwikkelaars met allemaal 1 overeenkomst; passie voor het vak. We willen iets betekenen, iets bereiken, iets neerzetten, maar wel op onze eigen manier. Je helpt mee om samen met het team een succes van HeadFWD te maken en zowel persoonlijk als zakelijk te groeien naar ongekende hoogte.

Jij gaat op projectbasis werken voor top bedrijven en de gaafste startups. Hetgeen jij gaat doen is iedere keer anders en uiteraard ook afhankelijk van waar jij staat in je loopbaan: we zorgen er 100% voor dat jij constant wordt uitgedaagd. Jij gaat een aantal maanden aan de slag in grote projecten. Jij laat jouw expertise zien en leert in je tijd bij HeadFWD meer dan je bij je huidige organisatie doet. Promise. 

Hoe ga jij dat doen?

Door jouw ervaring, elite kennis, klantgerichte houding en pragmatische aanpak weet jij jezelf onmisbaar te maken binnen iedere organisatie. Op basis van klantwensen weet jij al vrij snel hoe de architectuur neergezet moet gaan worden. Daarnaast ben je sparringpartner voor jouw collega’s en geef je advies waar nodig. Je bent zelfstandig, maar ook als onmisbare teamspeler van het scrum-team sta jij jouw mannetje. Met je communicatieve vaardigheden weet jij je mening juist over te brengen en collega’s te overtuigen van jouw oplossingen en deze zelfstandig, of samen met het scrum-team te implementeren.

Daarnaast besteed jij 4u per week aan je eigen ontwikkeling. Gewoon onder werktijd. In deze 4 uur per week ontwikkel jij samen met je HeadFWD collega’s een product, schrijf je blogs, schaaf jij je kennis bij of ontdek je de nieuwste technieken.

Voorbeeld projecten:

Radio 538 - Lead Developer

Een van onze jongens is verantwoordelijk gemaakt voor het dev team van 538. Hij begeleidt en stuurt het dev team aan, bedenkt de architectuur voor 538.nl en de nieuwe talpa websites en overlegt met stakeholders. SVB - Angular2 Lead Developer

Een van onze developers is bij de Sociale Verzekerings Bank verantwoordelijk voor het uitzetten van de technische lijnen voor een van belangrijkste interne projecten. Daarnaast heeft hij de verantwoordelijkheid voor het begeleiden & opleiden van junior en medior Angular Developers.


Hema.nl - AngularJS Developer

Voor Hema.nl is een van onze frontenders verantwoordelijk voor alle frontend gerelateerde zaken van Hema.nl.

AT5 - Hybride App Development

Voor AT5 & NH TV hebben we naast een hoop backend werkzaamheden (PHP) ook de Hybride App voor iOS & Android ontwikkeld.

Waar we al de baas zijn geweest

"Ik geloofde niet in detachering, dat gevoel van een nummertje zijn. Tot ik bij HeadFWD kwam; beste keus uit mijn carriere dusver"

Daniel van der Burgt - Senior Angular Developer

{*} Uitdagende projecten bij top bedrijven en startups

{*} Frisse organisatie waar waardering & persoonlijke betrokkenheid de boventoon voert

{*} Plezier, veel ruimte voor creativiteit, meedenken en ondernemerschap (eigen inbreng wordt zéér gewaardeerd) in een jong en energiek team

{*} Flexibele manier van werken (9-5 kennen we niet, werken waar en wanneer het jou uitkomt wel)

{*} Nog beter salaris

{*} DIKKE laptop

{*} 4u per week om je eigen ding doen zoals het schrijven van blogs, hackathons, events, uitwerken van eigen projectjes etc.

{*} Extra euro's met ons Accelerator Program

{*} Leaseauto om naar je werk te shinen

{*} Opleidingsbudget

{*} Marktconforme pensioenregeling (maar boeiend, je gaat toch cashen met een van onze startups)

Monthly Hackathons

Van onze innovatietijd organiseren regelmatig Hackathons (2 dagen lang). Tijdens deze hackathon bouwen we de gaafste dingen zoals een Slack chatbot, een visuele regressietest tool, een Hybride app of een bitcoin trader. De perfecte gelegenheid om die nieuwe techniek uit te proberen, een uitstapje maken naar een rol als product owner of scrum master, maar misschien nog wel belangrijker: een leuke tijd hebben met je collega's!

Attending @ Events

Nieuwe kennis en inspiratie opdoen is ontzettend belangrijk en nog leuk ook. We willen voorop lopen en altijd op de hoogte zijn van nieuwe technieken en ontwikkelingen. In 2016 zijn we naar verschillende conferenties geweest en dit jaar staan CSS Day, The Next Web en de Web Summit in Lissabon op het programma. 

Daarnaast gaan wij dit jaar voor het eerst technische meetups organiseren voor developers, wordt mooi. 

Office @ Startup Capital Europe

We zijn gevestigd in startup walhalla van Nederland: B.Amsterdam. Een mooi pand vol met succesvolle startups, een heerlijk sfeertje, leuke mensen, lekker eten en het delen van kennis staat hier centraal.

Fijne collega's!

Je ziet je collega's soms meer dan het thuisfront. Gelukkig kunnen we het erg goed met elkaar vinden :) We maken ontzettend veel lol, maar presteren top wanneer dat van ons gevraagd wordt. Een groep met gezellige professionals met een gezamenlijke passie voor het vak. 

Tunes we like

Een aantal van jouw nieuwe collega's:

Remy

lead developer bij Radio538

DJ

Angular lead bij de Sociale VerzekeringsBank

Tom

tech lead @ iot startup myhomebox.eu

Ward

fullstack baasje bij Sanoma

Mart

scrum master & angular baas bij het Kadaster

Onze bedrijfscultuur

We geloven niet in managementlagen, een 9-5 mentaliteit of een over de schouder meekijk houding. Waar we wel in geloven is eigen verantwoordelijkheid, coaching en werken wanneer jij dat wilt. We zijn een startup met de cultuur die je daarbij kunt verwachten. 
We geloven erg in de theoriën "geluk op de werkvloer" van Ricardo Semler, de Managementfilosofie van Eckhart Wintzen, en de Servant Leadership leiderschapstijl van Robbert K. Greenleaf.

Daarnaast hebben we vrij bewust gekozen voor tooling waarmee wij ons werk nog beter kunnen doen. In 2016 hebben we afscheid genomen van interne emails en zijn we voor de interne communicatie volledig overgestapt naar Slack. Onze meetings voeren we via Google Hangouts, onze documenten slaan we op in Google Drive en om ons development proces te ondersteunen gebruiken we de Atlassian stack. Wel zo makkelijk. 

Nu weet jij praktisch alles over ons, daarom nu ons verlanglijstje :)

{*} Je hebt een klantgerichte houding en pragmatische aanpak

{*} Jij weet jezelf onmisbaar te maken in teams

{*} Jij weet met jouw communicatieve vaardigheden jouw mening juist over te brengen en weet collega's en stakeholders te overtuigen van jouw oplossingen en deze zelfstandig, of samen met het scrum-team te implementeren

{*} Je bent aardig, hebt oog voor de mens, je houdt van uitdagingen, wilt vooruit en gevoel voor humor

{*} Je hebt ervaring met JavaScript core language features en functionaliteit. Inclusief ES6 en ES7.

{*} Je hebt ervaring met meerdere moderne JavaScript frameworks (React, Angular, Ember etc.)

{*} Goed begrip van Node.js. Het zou mooi zijn als je ook ervaring hebt met libraries als Express.js, Node als een web server of micro-services

{*} Je hebt ervaring met het bouwen van REST-ful API's

{*} Je bent bekend met software development patterns als OOP, Flux/Redux, Modular, en MVC.

{*} Uiteraard kun jij uit de voeten met responsive design en weet je feilloos om te gaan met HTML/SASS

{*} Je hebt kennis van Git & Gitflow

{*} Kennis en ervaring met NoSQL databases is een plus

{*} Je hebt ervaring met een Agile/Scrum werkwijze

{*} Je bent bekend met backend technologiën.

{*} Je hebt minimaal een HBO diploma

Interesse?

Is jouw interesse in deze functie gewekt en wil je graag eens kennismaken om te zien of wij bij elkaar passen? We gaan heel graag in een open gesprek op onderzoek uit wat we voor elkaar kunnen betekenen. 

Heb je eerst wat vragen voor je wilt solliciteren? Stel je vragen via de chat!